Referenties

Fotograferen is ook luisteren naar je opdrachtgevers.

Er zijn nogal wat foto’s te bekijken op mijn site. Welke foto laat je zien en welke niet? Die keuze maak ik zelf en ik hou daarbij rekening met privacy en eventueel gevoelig beeldmateriaal. Zonder mijn opdrachtgevers zou ik niet zo’n verscheidenheid aan materiaal hebben. Wat vinden zij eigenlijk van het werken met mij als fotograaf en de resultaten? Die vraag heb ik aan een aantal opdrachtgevers gesteld. Hieronder zijn de reacties van mijn directe aanspreekpunten van verschillende bedrijven te lezen. Reacties waar ik trots op ben!

“Wij werken al ruim 10 jaar samen met René voor het vastleggen van corporate events. Hij weet op een natuurlijke wijze de gezichtsexpressie mooi vast te leggen zonder zelf zichtbaar aanwezig te zijn. Een fijne en betrouwbare partner om mee samen te werken.”

Martijn Schuttevaer, Director Investor Relations & Corporate Communications, Boskalis

“René is al jaren een van onze huisfotografen en voor ons ledenmagazine Rabo&Co (voorheen Dichterbij) de hofleverancier. Hij is heel flexibel. Bij René klop je nooit tevergeefs aan. Hij regelt het gewoon, ondanks zijn volle agenda. En misschien nog wel het belangrijkst, hij staat altijd open voor feedback. De klant is bij hem echt koning!”

Leandra Sestig, Adviseur Marktbewerking, Communicatie & Coöperatie, Rabobank

“René is een professionele fotograaf die op de juiste momenten een foto weet te maken en de sfeer goed aanvoelt. Buiten dat is René ook erg vriendelijk en creatief.

René heeft op verschillende bestuurlijke evenementen van het waterschap foto’s gemaakt, de reacties op deze foto’s waren zeer lovend.

Ik werk graag samen met René!”

Nicole Driesen, Bestuurs-en directiesecretaresse Bestuur & Communicatie, Waterschap Brabantse Delta

“Omdat we meer portretten in één van onze bladen wilden, benaderden we René voor deze opdracht. Dat is zo goed bevallen dat hij inmiddels tot onze ‘hoffotograaf’ is uitgegroeid. Met fotorapportages in onze bladen TH&MA Hoger Onderwijs, Passend Onderwijs Magazine, Tijdschrift voor Orthopedagogiek, Tijdschrift Intern begeleiders, OJ Actueel en voor het vastleggen van onze congressen.”

Marcel Mathijssen, uitgever/directeur bij Instondo B.V./Convoy Uitgevers B.V.

“In het vak fotografie komen techniek en creativiteit steeds weer samen. Het gaat niet alleen om die originele compositie, maar ook om het mooiste licht. Niet alleen om de beste hoek, maar ook om de professionele nabewerking. René beheerst al die onderdelen van het vak tot in de puntjes. Dat levert geweldige plaatjes van mensen, evenementen, natuur en objecten. Maar dat niet alleen: René is flexibel, wil altijd meedenken en bij hem is een afspraak een afspraak. Dat maakt hem voor ons een geweldige partner, die steeds weer bijdraagt aan het realiseren van effectieve communicatiemiddelen voor onze klanten.”

Jacqueline Klaassen, eigenaar Pink Communicatie

“René heb ik leren kennen in Nieuwe Nobelaer, waar hij voor BN de Stem prachtige foto’s maakte van onze voorstellingen. De rust die René in zijn werk legt, gecombineerd met zijn oog voor detail, maakt het heel plezierig samenwerken. Vervolgens heeft René ook een aantal portretten van mij gemaakt. Ik denk dat het voor veel mensen niet echt een hobby is om voor de camera te poseren, maar met René achter de lens is dat een feestje, en dat zie je terug in het resultaat!”

Hilda Vliegenthart, Directeur/bestuurder Nieuwe Nobelaer

“Het vakmanschap & kwaliteit staan bij René hoog in het vaandel. Dat is iets waar Visker Interieurbouw / Keukens ook voor staat.”

Thieu Visker, Directeur, Visker Interieurbouw / Visker Keukens

‘Wij werken graag met René samen. Goeie fotografie, betrouwbaar en binnen planning en budget!’

Michiel Houdijk, Creatief directeur, Trichis

Foto’s zijn in het communicatie vak onmisbaar. Ze trekken de aandacht en onderbouwen een boodschap. Ik zet het in bij storytelling maar ook bij individuele expressie. Voor dit brede pakket werk ik graag met René samen. Daarnaast kan hij op alle intellectuele niveaus schakelen. Als iemand niet gewend is voor de camera te staan, slaagt René erin om degene op zijn/haar gemak te stellen, wat het resultaat zeer ten goede komt.  Dit vind ik zeer prettig, daar ik hem toch als een verlengstuk van het bedrijf zie. Dankzij onze jarenlange samenwerking hebben we een vertrouwensband opgebouwd, wat resulteert in heldere communicatie met elkaar. Regelmatig word ik nog verrast door een beeld of een invalshoek, zo fijn!

Corinda de Wit, Communicatieadviseur Taskforce-Riec Brabant-Zeeland

René maakt al jaren alle foto’s voor mijn bureau van de afgeronde projecten. Ik hoef hem niets uit te leggen; hij weet precies welke foto’s hij moet maken om het resultaat van de verbouwing over te brengen aan de bezoekers van mijn website. Deze foto’s zijn altijd vanuit de juiste hoek en met mooi licht. Kortom foto’s zoals je die verwacht van een professioneel fotograaf. Ik raad hem aan iedereen aan!

Agaath Schedler, eigenaar Kobaltblauw architectuur & interieurontwerp

In de zeven jaar dat we inmiddels samenwerken heeft René het nog nimmer laten afweten. Hij is eigenzinnig zoals een fotograaf dat hoort te zijn, levert altijd op tijd én maakt mooi werk.

Elma Drayer, schrijfster, columniste en redactrice

Bij Brainport Bereikbaar werken we al een aantal jaar samen met René voor onze fotografie. Van een beeldbank tot foto’s bij nieuwsmomenten. Dat werkt erg fijn! De kwaliteit is altijd goed, René snapt wat we willen en is flexibel. Is er een belangrijk moment en zit hij zelf volgeboekt? Dan kan hij een goede collega inschakelen.

Juul Franssen, Senior Communicatieadviseur Brainport Bereikbaar
Home Werk Over mij Referenties Contact